Skriv til mig

Lederland

Gik du glip af en smuk frostklar solopgang og spændende oplæg, så får du her de vigtigste take-homes fra lederseminaret “Lederskab og arbejdsliv i en brydningstid”

Dennis Nørmark, Antropolog og forfatter

Vi skal have høje forventninger til vores medarbejderes beslutnings- og handlekraft, for det udvikler og motiverer. Vi signalerer nemlig det stik modsatte, når vi udsætter medarbejdere for et stigende antal regler, procedurer og rapporteringer.

Hvis de 97% af dine medarbejdere gør det godt, så lad være med at lave kollektive regler baseret på de 3%, der ikke yder det de skal, men brug i stedet din ledelseskraft på at udvikle dem. Hvis de vel og mærke er det rigtige match for din virksomhed.

Husk at sætte en snubletråd op for dine regler og procedurer, så du aktivt husker at tage stilling til om de skal fortsætte. Ellers lever de blot videre i organisationen.

Jens Broch, CEO Sunset Boulevard

Implementering af struktureret fokustid, der giver tid til fordybelse i vigtige opgaver, er den vigtigste faktor for arbejdsglæde og mening.

Husk at du som leder skal overveje nøje hvilke møder du deltager i og hvorfor. Når du træder ind i rummet, så flytter noget af ansvaret og forventningerne sig automatisk fra dine medarbejdere og over til dig.
Stol på at dine medarbejdere udvikler sig gennem mere tillid, frihed og indflydelse.

Anika Tronier, Mentaltræner

Tillid kan føles forskelligt. Der er den fysiske opgaverelateret tillid – altså har jeg tillid til at du har min ryg eller løser en konkret opgave, og så er der den psykiske tillid, som handler om at vise det hele menneske og at dele de svære ting med hinanden.

Vi vil ikke længere have en ufejlbarlig stærk leder. Vi stoler mere på og respekterer i højere grad leder, der også tør vise sin sårbarhed.

Det er ofte ikke de andre der giver dig en mavepuster, men dig selv, i forhold til den måde du projicerer en feedback indad.

Tore Vilhelmsen, Medejer af Padelboxen og tidligere direktør Dallund slot

Vi kan hurtigt blive ramt af fartblindhed, når vi bliver blændet af vores egen succes, og får ros og anerkendelse for vores høje og ambitiøse gear.

Sæt din egen livsambition, som er den rigtige for dig og dit liv.

Signe Winther, Ledelsesrådgiver

Tre vigtige ledelsesskridt i fremtidens lederskab:

1 Ledere skal være mere menneskelige:

  • Vi ser et skifte fra selvtillidsledere til ledere med høj selvindsigt og følelsesmæssig intelligens (EQ).
  • Vi vil ledes af mennesker, der viser, at de også er menneskelige, vi vil tale om det svære og fejre vores succeser. Vi vil dele vores fejl, så vi alle kan lære af dem. Det er i høj grad også kendetegnende for de unge generationer.
  • Vi skal evne at bygge bro over forskellige generationer, kulturer og fagligheder og aktivt bruge mangfoldigheden og huske at den linse vi kigger igennem, kan være meget forskellig

2. Ledere skal lede gennem forandringer:

  • Brug for at ledere sætter retning og tryghed, og medarbejdere der agerer, innoverer og bringer deres menneskelig intuition, menneskelig intelligens og kvalitetstjek baseret på erfaring og kritisk tænkning.

3. Ledere skal lede med tillid og indflydelse

  • For at undgå magt og kontrol skal ledere prioritere mening og følgeskab via indflydelse.
  • Tre typer indflydelse: Opgaverelateret indflydelse, hvor medarbejdere vælger hvad, hvornår og hvordan de løser en opgave. Indflydelse i arbejdsfællesskabet, med gensidig udveksling af ideer. Indflydelse som identitetsskaber, hvor medarbejderes erfaring og faglighed er afgørende.

Afsluttende fokus på balance: For at ledere og medarbejdere kan løse fremtidens udfordringer, skabe resultater, føle mening og arbejdsglæde kræver det helt grundlæggende et fokus på at skabe et lederskab i balance.